سوله (NICHES)

سوله چیست؟ – ساخت سوله؟

بنا های فی با سقف شیبدار که برحسب محاسبات فنی مختص به انواع متعدد ساخت می شود , کارگاه یا سوله گویند(در بین مردم و یا حتی متخصصین این صنعت کلمه سوله مرسوم تراست اما ما در این نوشتاربخاطرتنوع بجای کلمه سوله از کلمه های کارگاه و یا کارخانه استفاده می کنیم) . بنا های شیب دار یا این که کارگاه به لاتین Gable Bents یا این که Ridge Bents و یا NICHES نامیده میگردند . از این بنا ها در پوشش دهانه های بزرگ و در ساختمان های صنعتی و کشاورزی نظیر کارگاه ها , انبارها , لانه های هواپیما , تعمیرگاه ها , تالار های ورزشی , پارکینگ ها , مرغداری ها , دامداری ها و مورد ها دیگر به کار گیری می شود . نکته ی حساس جهت مقرون به صرفه بودن و بها کارگاه در ساخت کارخانه این است که بایستی نسبت به طرز کاربرد و زیاد توجه نمود .

غالباً جهت ساخت کارگاه صنعتی و ساخت تالار های صنعتی از قطعاتی با بعد های متغیر به کارگیری می شود که وزن و بعد های این قطعات با دقت به مدل کاربری هر واحد صنعتی تغییر و تحول می‌یابد که مهم‌ترین کارداران مؤثر در وزن سالنهای صنعتی عبارتند از : وضعیت مکان متبوع جهت کارگاه سازی از نگاه سرعت وزش باد و هم بیشترین میزان بارش برف , طول ستونها , دهانه تالار و در صورت وم ساخت جرثقیل سقفی .

کارخانه ، ساختمان فولادی پیش ساخته ایست که در سراسر دنیا بیشترین کاربرد را داشته و در بیشتراز ۹۰ درصد انبارها , ورزشگاه ها , صنعت های , تالار های ساخت دام و طیور و . . . کاربرد داراست ( اسکلت فی از موارد مهم است ) و براساس بعدهای دهانه , طول , ارتفاع و میزان تحمل توشه برف و باد حیطه در حین پباده سازی به انواع گوناگونی تغییر تحول مییابد . مهم ترین اصل جهت اقتصادی نمودن هر پیشنهاد , درایت از میزان حقیقی بعدهای مذکور و پیش گویی یا پیش بینی موردها مدنظر و مورد نیاز است . دوچندان بدیهی است که شایسته ترین محاسبات نیز سوای نیاز به رعایت کیفیت جوشکاری , زنگ زدایی و رنگ کردن علمی یا این که کارگذاری درست اجزا , به کار گیری از پیچ و مهره و بقیه اتصالات استاندارد , فاقد کارآیی و استحکام اضطراری خواهند بود .

اجرا و

ساخت سوله یا کارگاه :

کارگاه

همانطور که اطلاع دارید کارگاه و کلا صنعت 

سوله سازی به منظور ساخت و تولید تالار های صنعتی و ورزشی مورد استعمال قرار می‌گیرد . پباده سازی کارخانه میتواند به وسیله اشخاص کارشناس در کمپانی و یا این که با امداد اپلیکیشن های متمایز انجام پذیرد . پس از نصب پباده سازی نوبت به تراز اجرای کارگاه خواهد رسید که به‌دنبال کارایی داریم پروسه اجرای کارگاه را شرح دهیم .
اولی سطح به مراد اجرا و نصب کارخانه به‌این صورت است که ابتدا از زمینی که قرار است کارخانه متبوع در آنجا نصب گردد , تماشا می شود . درین تراز مهندسان و طراحان کمپانی مکان پروژه متبوع را تماشا نموده و مواقعی مثل محصول خاک , میزان تراکم و … را به صورت ظریف بررسی نموده تا متناسب با این مورد ها و وضعیت به پباده سازی نقشه متبوع بپردازند .
سطح بعدی پس از بررسی حالت اول , پباده سازی نقشه است که مهندسان و طراحان کمپانی این کار را به وسیله اپلیکیشن هایی نظیر XSTEEL انجام می دهند . موسسات تولید کننده با دقت به پیشنهادهای ساخت , کار خرید ورق ها را انجام داده و آن گاه این ورق ها با دقت به نقشه هایی که در سطح پیشین پباده سازی شد , برش می خورند و روی آنان عملیات رخنه‌ کاری انجام میگیرد . پس از تراز ترک کاری , عملیات جوش کاری صفحه ها و رنگ کاری دو لایه انجام میگیرد . به طور همزمان با عملیات ساخت کارگاه و سوله, روی زمین متبوع هم اقداماتی از قبیل خاک برداری , مرحله سازی , آرماتوربندی و بتن ریزی انجام می‌گیرد تا زمین متبوع برای ساخت کارخانه مهیا شود .
پس از این‌که اقدامات مرتبط با ساخت کارگاه وسوله انجام شد , کارخانه متبوع به وسیله تریلی به محل از پیش رقم خورده حمل میگردد و عملیات نصب آن به وسیله جرثقیل و نیروی انسانی انجام می شود .
در باب سوله سازی سوله‌هایی به صورت دو قلو , یک سری قلو و یا این که با یک طفل کارخانه در شرایطی‌که در بالا انگیزه بر این باشد که یکی آن‌ ها را ساخته و بعد ها در صورت تأمین مالی قسمت های دیگر کامل شدن شود از آن‌جایی که در‌این برهه زمانی به صورت فقط به کارگیری می گردد , در شرایطی که مورد فشار توشه باد ماکزیمم یا این که برف که برای آن طرح شده قرار گیرد , ممکن است سعی در لحاظ گرفته شده در طرح را نداشته و تخریب گردد . درین موردها می بایست سوله‌ای که تنها قرار است ساخته شود را هم غیروابسته نوع نمود و آن را مورد بررسی و تحلیل جای دارد . در‌حالتی که تنش‌های آن به تنهایی بیشتر از حد مجاز باشد اضطراری است آن را تقویت نمود , ولی در صورتی فقط قدری از حد مجاز بالاتر رود ( اما با تأیید دستگاه‌های زیربط و تعهد صاحبکار در خصوص ساخت نصیب پایانی در مقطع زمان معلوم ) می‌توان این تنش ها را نادیده گرفت .
نکات دارای اهمیت در ساخت کارگاه یا سوله و کارگاه یا سوله دست دوم یا استوک
پوشش سقف
بررسی ، آزمایش و مقدار گیری میزان پایداری خاک
در نظرگرفتن وضعیت دینامیکی جرثقیل سقفی هنگام ساخت
ارتفاع کارگاه و سوله
جهت و سرعت وزش باد
میزان بارش برف
نیرو و اندازه ز‌له احتمالی
نقاشی کردن با قلم مو در نقاشی مطلوب نیست قطعا بکارگیری پیستوله رنگ , خوبتر است

 

مرجع :

 https://soleakamfelez.ir/سوله-نو-و-دست-دوم


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها